Dvejų metų trukmės „Eikos“ obligacijas nuo spalio 26 iki lapkričio 11 dienos platins Šiaulių bankas. Planuojama metinė palūkanų norma – nuo 4,5 iki 5 proc., o tikslus palūkanų dydis bus nustatytas aukciono būdu, pranešė įmonė.

Vienos obligacijos nominalo vertė bus 1 tūkst. eurų, todėl tikimasi, kad į kapitalo rinką įsitrauks nauji mažmeniniai investuotojai, kurie į obligacijas investuos pirmą kartą.

„NT įmonių platinamos obligacijos Lietuvoje dar yra gana retas lėšų pritraukimo būdas, kitaip nei kitose šalyse, pavyzdžiui, Estijoje ar Skandinavijos regione, kur ilgametę patirtį sukaupusios įmonės nuolat ieško alternatyvių skolinimosi būdų. Taip įmonės siekia diversifikuoti finansavimo šaltinius ir skolintis ne tik iš bankų, bet ir iš institucinių ar mažmeninių investuotojų“, – pranešime sakė „Eikos“ vadovas Domas Dargis.

Pasak jo, „Eikos“ obligacijos bus išperkamos po dvejų metų, o palūkanos investuotojams bus mokamos kas pusmetį.

Įmonė planuoja, kad pritrauktos lėšos bus skiriamos būsimų „Eikos“ grupės projektų plėtrai, pirmiausia, nukreiptos į Šv. Stepono gatvėje numatytą bendruomeniško gyvenimo būdo namų projektą.

„Eikos“ konsoliduotos pajamos pernai pasiekė 53,3 mln. eurų – 11,5 proc. daugiau nei 2018 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)