Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo odontologų paslaugų, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, atliekų rinkimo, vaisių, medicinos paslaugų, tabako gaminių kainų padidėjimas bei degalų ir tepalų, šilumos energijos, kietojo kuro kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių kainos per metus sumažėjo 0,9 proc., paslaugų – padidėjo 4,5 proc.

Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos kainos per metus padidėjo 0,9 proc., rinkos – 0,7 proc.

Rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, vartojimo prekių ir paslaugų kainos padidėjo 0,4 proc. Daugiausia tam įtakos turėjo drabužių ir avalynės, daržovių, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių kainų padidėjimas bei keleivių vežimo oro transportu paslaugų, farmacijos gaminių, degalų ir tepalų, vaisių kainų sumažėjimas.

Pasak Statistikos departamento, vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 0,7 proc., o paslaugų – sumažėjo 0,2 proc.

Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,1 proc., rinkos – padidėjo 0,5 proc.

Rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, dėl naujų rudens sezono kolekcijų drabužių ir avalynės kainos padidėjo 5,7 proc. Avalynė pabrango 6,4 proc., drabužiai – 5,7 proc.

Maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos padidėjo 0,7 proc. Labiausiai kito kai kurių šviežių vaisių ir daržovių kainos: daugiausia padidėjo trumpavaisių agurkų, persikų, avokadų, kininių kopūstų kainos, bet sumažėjo svogūnų, vynuogių, morkų, kriaušių kainos.

Tuo metu švietimo paslaugos pabrango 4,5 proc.

Poilsio ir kultūros prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 1,7 proc. Daugiausia atpigo muziejų paslaugos (2,2 proc.), produktai gyvūnams augintiniams (1,5 proc.), raštinės reikmenys ir piešimo medžiagos (0,9 proc.).

Transporto prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,9 proc. Pokytį lėmė keleivių vežimo oro transportu paslaugų (13,9 proc.), degalų ir tepalų (0,7 proc.) kainų sumažėjimas.