Premjeras apgailestavo, kad sprendimo dėl MMA kėlimo nepasiekė Trišalė taryba, o tai turės padaryti Vyriausybė. Tačiau S. Skvernelis akcentavo, kad tai nebus vienašališkas sprendimas.

Saulius Skvernelis

„(...). Mes pasakėme, kokia yra mūsų startinė pozicija, matėme profesines sąjungas, girdime ir darbdavių lūkesčius, ypatingai dėl smulkaus ir vidutinio verslo. Bet kokiu atveju tai nebus vien valinis sprendimas. Mes pabandysime Vyriausybėje diskusijas pratęsti ir priimsime sprendimą. Kad MMA kils – tai faktas, o koks dydis – ar maksimalus, kaip nori profsąjunga, ar tas, kurį siūlo Vyriausybė, – taškas dar nėra padėtas“, – sakė S. Skvernelis.

Trečiadienį profesinės sąjungos prie Vyriausybės surengė protesto akciją, ragindamos, kad Vyriausybė sprendimą dėl MMA kėlimo priimtų greičiau ir kad jos dydis kitais metais siektų 663 eurus (iki mokesčių).

Trišalėje taryboje socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė anksčiau teigė, kad Vyriausybė siūlytų MMA didinti 35 eurais, o darbdaviai teigia, kad geriausia sprendimą būtų atidėti po rinkimų.

MMA nuo šių metų šalyje padidėjo iki 607 eurų „popieriuje“, iki 437 eurų „į rankas.”

Trišaliame nacionaliniame susitarime sutarta, kad Lietuvoje MMA negali būti mažesnis kaip 45 proc. vidutinio darbo užmokesčio ir didesnis kaip 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio.