Pasak vienintelio „VMG grupės“ akcininko Sigito Paulausko, grupė investuos tik į tvarias, aplinkai draugiškas sritis Baltijos šalyse, Lenkijoje, kitose Europos Sąjungos šalyse ir planuoja ambicingą augimą.

Numatoma, kad naujos „VMG grupės“ pardavimai iki 2025 metų augs beveik trigubai ir viršys 1,1 mlrd. eurų.

„Per 18 veiklos metų iki Baltijos rinkos lyderių sėkmingai išvystę medienos perdirbimo ir baldų pramonę, dabar esame pasirengę savo patirtį pritaikyti ir kitose srityse, toliau vystydami tvarų, aplinkai draugišką verslą. Neabejojame, kad naujos unikalaus masto verslo grupės suformavimas kurs aukštą pridėtinę vertę ne tik investuotojams, bet ir visai valstybei bei jos piliečiams“, – pranešime teigia S. Paulauskas.

Jo teigimu, verslo plėtra numatyta ne tik vystant ligšiolinę VMG veiklą, gaminant tvarius medienos gaminius, bet ir dar penkiomis kryptimis – atsinaujinančios energetikos, ekologiškų pakavimo sprendimų, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų statyboms, taip pat infrastruktūros ir nekilnojamojo turto.

Planuojama, kad investicijos vien į atsinaujinančios energetikos parko vystymą iki 2023 metų sieks apie 50 mln. eurų. Poveikį aplinkai mažinančių infrastruktūros ir nekilnojamojo turto sprendimų vystymui per artimiausius penkerius metus numatyta investuoti per 25 mln. eurų, ekologiškų inžinerinių medienos konstrukcijų gamybos plėtrai – per 100 mln. eurų.

Naujoji „VMG grupė“ bus valdoma per Vilniuje įregistruotą investicijų valdymo kompaniją „VMGcorp“. Ligšiolinę „Vakarų medienos grupę“ valdė Kipre veikianti kompanija „VMG Holdings“. Nuo šiol ši kompanija bus atsakinga tik už tuos verslus, kurie vystomi Kipre ir ne Europos Sąjungos šalyse.

Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje šiemet rugsėjį čia pristatyta didžiausia plyno lauko investicija šalies istorijoje – „VMG grupė“ oficialiai atidarė vieną pajėgiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklą, į kurią investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.

Didžiausias šiuo metu Akmenėje vystomas strateginis „VMG grupės“ projektas – korpusinių baldų fabrikas. Į jį iki 2022 metų bus investuota iki 76 mln. eurų ir sukurta apie 500 naujų darbo vietų.

Šiuo metu „VMG grupę“ sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 4,5 tūkst. darbuotojų. Kompanijų produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių. 2019 metais grupės nekonsoliduoti pardavimai siekė 394 mln. eurų ir per metus išaugo 13 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)