„Mes bet kuriame kitame posėdyje šio Seimo arba kitą kadenciją galime grįžti prie balsavimo. Jeigu susirinks 71 balsas, mes tą įstatymą priimame. Kitaip sakant, viskas jau padaryta, išskyrus patį balsavimą“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„(...) Mes vieną sykį dar pabandysime (balsuoti – ELTA) šią kadenciją, bet, jeigu to nepavyks, tikimės, kad galėsime tą daryti kitą kadenciją, nes įstatymai po Seimo rinkimų niekur nedingsta. Jie yra toliau toje pačioje fazėje, kokioje buvo prieš tai“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Jis pakartojo, kad, priėmus pataisas, padidėtų konkurencija ir tai leistų sumažinti vaistų kainas.

Seimas praėjusią savaitę negalėjo nuspręsti dėl pataisų, numatančių valstybines vaistines, nes pritrūko parlamentarų balsų. Balsavimui užsiregistravo 61 Seimo narys, visi balsavo „už“. Norint priimti įstatymo pakeitimus, dėl jų turi balsuoti bent 71 parlamentaras.

Pagal įstatymo projektą, valstybinė vaistinė būtų vadinama ligoninės vaistine ir galėtų vaistinius preparatus išduoti ir gyventojams, o ne tik gydomiems toje įstaigoje, kaip yra dabar. Taip pat tokios vaistinės galėtų prekiauti internetu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)