„Vartotojų požiūriu, bet koks žingsnis, priartinant paslaugas prie žmonių, yra puikus, nes mes kitaip būtume toje pačioje „baloje“, kaip esame dabar. Kad ir koks tai mažas žingsnis, jau yra gerai. Tai nebūtinai užveria kelius ir tolesniems žingsniams, galbūt patys vartotojai, suprasdami, kad jų galia, ypač suvienyta, yra didžiulė, kada nors irgi gali imtis veiksmų, tarkime, kurdami savo kooperatinius bankus ar steigti kitokiais, moderniais, vadinamaisiais sutelktinio finansavimo (angl. crowdfunding) principais sukurtus bankus“, – Eltai sakė K. Kupšys.

Tačiau jis akcentavo, kad tai gali būti su rinkimais sietinas žingsnis.

„Čia gali būti politiškai motyvuoti sprendimai, kurie yra susiję su netrukus įvyksiančiais rinkimais, ir turbūt dabar niekas nedrįstų prognozuoti, kaip atrodys politinis landšaftas, sakykime, po metų, (...) kai įsivyraus kažkoks stabilumas“, – sakė LVOA viceprezidentas.

Kęstutis Kupšys

„(...) Mes bent jau gavome tokį maždaug galutinį apsisprendimą, kaip atrodys mokėjimų ir kitų finansinių paslaugų landšaftas artimiausiu metu, jeigu išliktų tokia politinė padėtis, kaip yra dabar, bet ji neabejotinai keisis arba koreguosis bent šiek tiek po rinkimų. Aš manyčiau, kad čia yra žinia, kuri ištvers turbūt tris savaites, po to bus kokia nors kita žinia ir gali būti, kad naujai suformuota Vyriausybė ar Seimo dauguma jau gali turėti visai kitokias arba šiek kitokias nuomones“, – sakė K. Kupšys.

Pirmadienį susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sakė, kad diegti specializuotą banką Lietuvos pašto pagrindu neapsimokėtų. Realiausias scenarijus, anot jo, Lietuvos pašte didinti finansinių paslaugų prieinamumą.

Lietuvos pašto valdybos pirmininkas Mindaugas Kyguolis sakė, kad dar šiais metais Lietuvos gyventojai turės galimybę už paslaugas atsiskaityti visuose Lietuvos pašto skyriuose.

„Jau šiais metais visi gyventojai galės atsiskaityti visuose pašto skyriuose už paslaugas. Taip pat pirmuose dvejuose regionuose startuos galimybė su mobiliaisiais laiškininkais atsiskaityti kortelėmis, ir jau kitais metais planuojama pridėti įgyvendinti galimybę visuose pašto skyriuose išsigryninti grynuosius pinigus“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M. Kyguolis.