Balandį buvo priimtas panašus paramos paketas 25 šalims, o naujuoju paketu siekiama padėti šalims grąžinti skolas TVF artimiausiems 6 mėnesiams ir „atlaisvinti finansinius išteklius svarbioms medicininėms ir kitokio pobūdžio priemonėms“.

28 šalys, kurios sulauks paramos, yra šios: Afganistanas, Beninas, Burkina Fasas, Burundis, Centrinės Afrikos Respublika, Čadas, Komorai, Kongo Demokratinė Respublika, Džibutis, Etiopija, Gambija, Gvinėja, Bisau Gvinėja, Haitis, Liberija, Madagaskaras, Malavis, Mozambikas, Nepalas, Nigeris, Ruanda, San Tomė ir Principė, Siera Leonė, Solomono Salos, Tadžikistano, Tanzanija, Togas ir Jemenas.

Maliui taip pat galėtų būti suteikta parama, tačiau šalis nebuvo įtraukta į sąrašą, nes „trūksta aiškumo, ar tarptautinė bendruomenė pripažįsta dabartinį karinį režimą Malio valdžia“.

Parama bus skiriama per Katastrofų suvaldymo ir pagalbos fondą (CCRT). Iš viso TVF tikisi, kad CCRT dydis sieks 1,4 mlrd. dolerių. Iki šiol 506,5 mln. dolerių fondui skyrė Jungtinė Karalystė, Japonija, Vokietija, Nyderlandai, Šveicarija, Norvegija, Kinija, Meksika, Švedija, Bulgarija, Liuksemburgas, Malta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)