„Pastarosiomis dienomis gavome informacijos apie tai, kad dar vienas diskriminacinis žingsnis buvo žengtas Švedijoje, jos įmonei „Quintus Technologies“ atsisakius tiekti atsargines dalis GAZ grupės pramoniniam presui, pasitelkiant absoliučiai išgalvotą dingstį – neva šis presas turi karinę ar dvejopą paskirtį“, – sakė Sergejus Lavrovas susitikime su Europos verslo asociacijos Rusijoje atstovais.

Pasak jo, „tai yra visiškai dirbtinė logika, iš piršto laužta“.

„Niekada anksčiau, o šis presas naudojamas nuo 2009-ųjų, niekada nuo 2009 metų, įskaitant visą mūsų krizinių santykių laikotarpį po perversmo Ukrainoje, Švedijos reguliavimo institucijoms nekilo jokių abejonių dėl jo naudojamo“, – kalbėjo Rusijos diplomatijos vadovas.

„Bet, matyt, tai nėra paskutinis pavyzdys, kai geopolitika, noras įtikti tiems, kurie apibrėžia geopolitinę Vakarų liniją, turi viršenybę prieš sveiką protą ir jų pačių interesus. Tai, žinoma, smogs Švedijos verslui, kuris bendradarbiauja su GAZ grupe „GAZ“, taip pat ir žmonės, dirbantiems šioje gamyboje“, – sakė Lavrovas.

JAV sankcijas GAZ grupei paskelbė 2018-ųjų balandį, kurios iki šiol nėra visiškai įsigaliojusios dėl daugybės vėlavimų. Kitaip nei kitos bendrovės, kurios buvo įtrauktos į „juodąjį sąrašą“ kartu su Kremliui artimu oligarchu Olegu Deripaska, GAZ iš jo nebuvo išbraukta ir bando tai pasiekti derybų būdu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)