A.Veryga patvirtino, kad situacija sudėtinga ir maitinimosi įstaigose ne visuomet yra laikomasi reikalavimų, tačiau tai nėra vienintelė problema.

„Kol kas sutarimas yra toks, kad šitas priemones, kalbant apie viešojo maitinimo įstaigas, siūlyti ir taikyti toms savivaldybėms, kuriose situacija yra blogiausia, nesiūlant šių priemonių visai šaliai“, – pažymėjo A. Veryga.

Pasak jo, dėl sprendimo riboti įstaigų darbo laiką buvo diskutuota COVID-19 valdymo komitete.

„Gali būti tokios priemonės pačiose problemiškiausiose savivaldybėse, bet dėl jų dar bus kalbamasi su vadovais ir administracijose“, – sako A. Veryga.

Kad kol kas barai ir restoranai galės dirbti įprastai anksčiau feisbuke pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„(...) noriu iš anksto pasakyti, kad viešojo maitinimo ir pasilinksminimo vietų darbo laikas neturėtų būti trumpinamas tose savivaldybėse, kur COVID-19 situacija nekelia susirūpinimo“, – teigia S. Skvernelis.

Šiuo metu sudėtingiausia situacija išlieka Raseinių r. Savivaldybėje, kurioje sergamumo rodiklis šimtui tūkstančių gyventojų pasiekė beveik 1000 atvejų. Palyginimui, visoje Lietuvoje šis rodiklis nesiekia 50-ies.

„Išskirtinai sudėtinga savivaldybė ir situacija ten sudėtinga“, – apie Raseinių rajoną kalbėjo A.Veryga

Situacija išlieka sudėtinga ir Radviliškio r. kur sergamumo rodiklis viršija 600 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų.

„Šį trečiadienį Vyriausybėje bus svarstoma bent jau dėl šių savivaldybių kažkokių atskirų priemonių taikymo. Dėl priemonių taikymo bus kalbamasi su savivaldybių vadovais, merais, administracijų direktoriais“, – kalbėjo A.Veryga.

Jis vardijo, kad daugiau atvejų yra Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio miestuose, taip pat ir kitose savivaldybėse, tarp jų Druskininkų, Šiaulių r., Kelmės, Kupiškio, Ukmergės, Kauno r., Mažeikių, Vilniaus r., Kėdainių ir kituose rajonuose.

Vyriausybė apsispręs ir dėl renginių sąvokos išplėtimo, kad reguliuojami būtų ir vieši ir komerciniai renginiai. Siūloma visiems renginiams, tokiems kaip miestų šventės, festivaliai ar mugės, registruoti dalyvius.

„Yra maksimalus 300 asmenų skaičius, nuo kurio jau prasidėtų registracija – siūloma, kad registracija vyktų nepriklausomai nuo to, koks yra tokių renginių dalyvių skaičius. Tam, kad ligai išplitus, būtų galima tinkamai įvertinti ir įvykdyti židinio tyrimą, nustatyti kas yra kontaktiniai asmenys, ir juos nukreipti į testavimą“, – kalbėjo A.Veryga.

Praėjusią savaitę A. Veryga teigė, kad svarstant viešojo maitinimo įstaigų darbo laiko ribojimą buvo nagrinėjami du galimi uždarymo laiko variantai – iki 22 arba iki 24 valandos.

„Įvertinus tai, kad iki 24 valandos veikia ir restoranai, kur žmonės ateina pabūti, pašvęsti, pavalgyti, tai nėra naktiniai klubai, tai ta diskusija buvo labiau apsistojusi ties šia valanda. Bet kol kas buvo atsisakyta, nes iš verslo buvo pasakyta, kad „mes viską padarysime. Pas mus visko bus laikomasi“. Kiek tenka stebėti gyvai, važiuojant pro šalį, tai – toli nuo to laikymosi“, – kalbėjo A. Veryga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)