„Manau, kad gali keistis, dar iki paskutinės akimirkos IPO metu viskas keičiasi. Aš taip stipriai nesureikšminčiau, bet kadangi jie patys indikuoja, akivaizdu, kad tas rėžis bus ne prie viršutinės (ribos – BNS), o arčiau apatinės arba tarp apačios ir vidurio“, – BNS trečiadienį sakė „INVL Asset Management“ Investicijų valdymo padalinio vadovas Vaidotas Rūkas.

„Ignitis grupės“ IPO siūlymo kainos ribos yra nuo 22,5 iki 28 eurų. Galutinė siūlymo kaina bus nustatyta atsižvelgiant į paklausos formavimo procesą, kuris prasidėjo rugsėjo 21 dieną ir baigsis spalio 1 dieną.

Pasak V. Rūko, orientacinė siūlymo kaina gali būti aktuali stambesniems investuotojams planuojant pavedimus.

„Galbūt labiau finansiniams investuotojams aktualu, kurie dėliojasi savo alokacijas, savo kainos lygį, kad jiems paprasčiau būtų priimti sprendimą. Čia kalbu apie tuos didžiuosius finansinius investuotojus“, – aiškino analitikas.

Paklaustas, kas galėjo lemti būtent tokią grupės orientacinę kainą, V. Rūkas sakė, kad tam įtakos galėjo turėti labai daug veiksnių, tad šiuo atveju komentuoti sunku.

„Per daug veiksnių, kurie gali lemti, kas gali daryti įtaką vienam ar kitam kainos lygiui. (...) Tų taktinių veiksmų yra be galo daug, ko yra siekiama, kas yra norima, tai aš išvadų tikrai nedaryčiau. Čia labiau indikacija didiesiems investuotojams, kad jie konkrečiau galėtų dėliotis savo pavedimus“, – pabrėžė V. Rūkas.

IPO metu „Ignitis grupe“ iš viso platina 20,902 mln. vienetų akcijų arba 27,8 proc. viso bendrovės išleisto akcinio kapitalo. Jei galutinė siūlymo kaina bus 22,5 euro, bendrovė pritrauks 470,3 mln. eurų, o jos rinkos kapitalizacija šia kaina sudarys 1,692 mlrd. eurų. Vertybiniai popieriai viešai platinami Lietuvos, Latvijos ir Estijos mažmeniniams investuotojams ir neviešai instituciniams investuotojams.

Naujienų agentūra „Reuters“ rugsėjo 23 dieną skelbė, kad „Ignitis grupės“ IPO paraiškų knyga buvo užpildyta jau pirmosiomis pasirašymo dienomis, tačiau, anot investicijų bankininkų, norint IPO laikyti sėkmingu, platinamų vertybinių popierių paklausa turėtų būti bent du kartus didesnė už pasiūlą.

„Ignitis grupė“ anksčiau skelbė, kad jos siūlomų vertybinių popierių įtraukimas į „NasdaqVilniaus ir Londono vertybinių popierių biržas įvyks spalio 7 dieną ar panašiu laiku.

Valstybė šiuo metu valdo 100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)