Lietuva daugiausiai yra investavusi Latvijoje (1 mlrd. eurų), Kipre (845,7 mln. eurų) ir Estijoje (819,4 mln. eurų), teigiama Lietuvos banko ir Statistikos departamento pranešime.

Lietuvos TI srautas užsienyje antrąjį ketvirtį buvo teigiamas ir sudarė 35,5 mln. eurų, tai lėmė 44,3 mln. eurų didėjusios investicijos į nuosavybės priemones. Didžiausi teigiami investicijų srautai fiksuoti Kipre (151,1 mln. eurų), o neigiami – Nyderlanduose (minus 329,9 mln. eurų). Dominuojantis investicijų srautas buvo finansinės ir draudimo veiklos įmonėse (138,4 mln. eurų).

Lietuvos investuotojų užsienyje uždirbtos TI pajamos antrąjį ketvirtį sudarė 21,4 mln. eurų. Daugiausia pajamų gauta iš investicijų Latvijoje (42,9 mln. eurų) ir Estijoje (29,8 mln. eurų), o pagal ekonominės veiklos rūšis – iš profesinės, mokslinės ir techninės veiklos įmonių (6,9 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)