"Degalų kainos Lietuvos degalinėse pakilo išaugus jų pirkimo kainai, kuri paremta "Platts" kotiruotėmis", - BNS sakė bendrovės "Neste Lietuva" Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Audrius Miežys.

Vilniuje degalų prekybos bendrovių "Neste Lietuva" ir "Hydro Texaco" valdomose automatinėse degalinėse A95 benzinas trečiadienį buvo parduodamas po 2,28 lito už litrą, o A92 - po 2,25 lito.

"Shell Lietuva" ir "Lietuva Statoil" A95 benziną Vilniuje pardavinėja po 2,34 lito, A92 - po 2,31 lito už litrą.

Dyzelinių degalų kaina "Neste Lietuvos" ir "Hydro Texaco" automatinėse degalinėse buvo 1,93 lito už litrą, "Shell Lietuvos" ir "Lietuva Statoil" degalinėse - 1,99 lito.

"Mažeikių naftos" komunikacijos vadybininkas Kęstutis Oginskas BNS patvirtino, kad pastarąją savaitę bendrovės naftos produktų pardavimo kainos padidėjo.

Prieš tai paskutinį kartą degalai Lietuvoje brango vasario 5 dieną - tada benzinas brango vidutiniškai 5 centais už litrą, o dyzelinas - 3 centais už litrą.

Anot "Mažeikių naftos" atstovų, pastaruoju metu benzino kainos stabilizavosi, o vertinant dyzelinių degalų kainų pokyčius, galima įžvelgti netgi kritimo tendencijas.

Prieš tai paskutinį kartą degalai Lietuvoje brango vasario 5 dieną - tada benzinas brango vidutiniškai 5 centais už litrą, o dyzelinas - 3 centais už litrą.

Nuo metų pradžios litras benzino Lietuvoje pabrango 21-27 centais, o litras dyzelino - 28 centais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją