Bankai imasi teisingu veiksmų, siekdami sumažinti „Brexito“ poveikį, Airijos radijui RTE sakė A. Enria.
„Dabar esame pasiruošę smūgiui, iki tam tikro lygmens. Vis dėlto, tai, kad esame pasiruošę šokui, nereiškia, jog neigiamas poveikis neatsiras“, – interviu RTE teigė A. Enria.

„Žinoma, „Brexitas“ turės makroekonominių padarinių, kaip ir COVID-19. Finansų rinkos vis dar nėra visiškai sureagavusios į galimybę, kad Britanija išstos iš ES be prekybos susitarimo“, – pridūrė italų ekonomistas.

„Bloomberg News“ žiniomis, daugelis ES įmonių, ypač – Vokietijoje, praranda viltis, kad Jungtinei Karalystei (JK) ir ES pavyks pasiekti susitarimą dėl tolesnių prekybinių santykių.

Daugelis JK įsikūrusių bankų gavo licencijas žemyninėje Europoje, kad galėtų aptarnauti klientus tiek ES, tiek ir JK.

Vokietijos bankų priežiūros tarnybos „Bafin“ teigimu, šiuo metu Vokietijoje kuriasi ar plečia savo veiklą daugiau nei 60 finansų institucijų.

Tuo tarpu didžiulis JAV bankas „JP Morgan“ paskelbė perkelsiantis apie 200 mlrd. eurų turto iš Londono į Frankfurtą.

Pasak A. Enria, „Brexito“ poveikis prisidės prie dabartinių COVID-19 padarinių, prie kurių bankai turės prisitaikyti. A. Enria tvirtina, kad bankai gali svarstyti atidėti klientų paskolų grąžinimo terminus ir „galų gale atskirti gerus klientus nuo blogų, kurie veikiausiai negalės grąžinti paskolų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)