Už tai, kad Seimas nepradėtų pakeitimų svarstymo antradienį balsavo 54 Seimo nariai, prieš – 34, o susilaikė 15.

Po tokio balsavimo iš antradienio plenarinio posėdžio Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos bei kelių lydinčiųjų įstatymų pataisos buvo išbrauktos.

Šį klausimą atidėti paprašė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Valius Ąžuolas.

„Šios pataisos prieštarauja Mokėjimų įstatymui, kuris nurodo, kur galima atsidaryti sąskaitas“, – teigė jis.

Pasak V. Ąžuolo, Vyriausybėje jau rengiama tvarka, kuri pagreitins Lietuvoje norinčioms įsisteigti įmonėms registracijos procedūras.

Siekiant skatinti informacinių technologijų (IT) įmonių plėtrą Lietuvoje bei pritraukti iš Baltarusijos norinčių pasitraukti IT bendrovių, palengvinti ne Europos Sąjungos bendrijos įmonėms sąskaitų atsidarymo procedūras pasiūlė Seimo opozicija, o pataisas savo balsais parėmė 47 parlamentarai.

Jie besisteigiančioms Lietuvoje įmonėms siūlė leisti sąskaitas atsidaryti ne tik bankuose, bet ir elektroninių pinigų įstaigose.

Taip pat siūloma naikinti ribojimą, leidžiantį trečiųjų valstybių įmonėms pirmąjį kliento mokėjimą atlikti tik iš kredito, bet ne iš elektroninių pinigų įstaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)