Pačiame Radviliškyje įsikūrusioje įmonėje UAB „Radviliškio mašinų gamykla“ šiandien dirba 74 darbuotojai. Nors šioje įmonėje koronaviruso atvejų iki šiol fiksuota nebuvo, jo vadovė Daiva Leonavičienė sakė, kad rajone padaugėjus užsikrėtimų skaičiui įmonė nuo šio pirmadienio imasi papildomų atsargos priemonių.

„Anksčiau Radviliškyje buvo labai ramu, nebuvo jokių židinių ir, bendrai, sergančių, tai mes į viską žiūrėjome lengvai, bet šiuo metu, nuo šiandien esame priėmę sprendimą, kad kiekvieną dieną ateinant į darbą tikrinsime žmogaus temperatūrą.

Toliau, pavasarį, kai buvo virusas, mes stipriai dezinfekavome patalpas, paskui, kai buvo ramiau, atleidome tai, bet dabar vėl pradėjome papildomai dezinfekuoti visus paviršius. Per dieną tai bus 2-3 kartai. Taip pat yra kaukės, esame pasirašę ant durų, kad nekontaktuotų, jei nėra būtinybės“, – vardijo vadovė ir pridūrė, kad bendrovėje dirba vietiniai, tačiau yra tokių, kurie į darbą atvyksta ir iš Šiaulių.

„Mes dirbame trumpesnę darbo savaitę, tai iš vienos pusės džiaugiamės, bet iš kitos pusės galvojame, kad kaip tik, kai darbe esame visi drauge, yra mažesnė tikimybė užsikrėsti nei paleidžiame žmones ir neaišku su kuo jie kontaktuoja“, – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė ji.

Paklausta, ar neplanuojama darbuotojų skirstyti į pamainas ir taip atskirti darbuotojų srautus, vadovė teigė, kad kol kas tai nėra reikalinga, nes įmonės teritorija ir taip labai didelė.

„Pas mus gamykla yra labai didelėje teritorijoje. Yra labai dideli plotai, cechai. Žmonės tikrai nedirba vienas šalia kito. Pas mus yra didesni nei 2 metrų atstumai – vienas dirba viename gale, kitas – kitame.

Didesnė problema yra pietų pertraukos, bet ir taip daug kas valgyti išeina namo. Žinoma, yra rūkymo pertraukėlės... Mes prašome išlaikyti tą atstumą, bet ne visi ir klauso. Čia ir pats žmogus turi būti suinteresuotas saugotis“, – kalbėjo ji.

„Delfi“ taip pat kalbino ir Radviliškio rajone įsikūrusios ir sūrių importu ir prekyba užsiimančios UAB „Reketukas“ vadovą Nerijų Žymantą.

„Mes, kaip ir karantino metu, dabar sugriežtinome patekimą į mūsų patalpas. Asmuo turi turėti visas saugos priemones, darbuotojai taip pat yra saugomi, turi būti su kaukėmis, taip pat dukart dienoje yra dezinfekuojami paviršiai. Taip pas mus buvo ir karantino metu, tačiau dabar, nuo šiandien, realiai įvedėme tą patį, kaip ir karantino metu. Taip pat ir temperatūros tikrinimai ir pan.“, – sakė jis.

Kruopomis, dribsniais, miltais ir trapučiais prekiaujančios bei kombinuotų pašarų gamyba užsiimančios įmonės „FASMA“ vadovas Sigitas Krivickas taip pat teigė, kad nuo šiandien įmonėje įvesta nauja tvarka.

„Šiandien papildomai atsivežėme skydelius, kad jie būtų naudojami darbo vietose. Prieš tai taip pat juos naudojome, tačiau darbuotojai tai darė nelabai noriai. Dar šiandien atsivežėme kaukes su vožtuvėliais.

Taip pat padarėme, kad tarpusavyje padaliniai nebendrautų, tarkime, fasuotojai su gamyba arba realizacija su fasavimu, buhalterija su darbuotojais ir pan. Taip pat prie įmonės teritorijos vartų pastatėme apsaugą, kad neitų pašaliniai žmonės“, – vardijo jis.

Nors vadovas tikino, kad toks dalykas, kaip temperatūros matavimas įmonėje, kuri turi 66 draustus darbuotojus, vykdomas jau nuo pavasario, nuo šiandien, anot jo, viskas dar labiau griežtinama. Kol kas įmonėje koronaviruso atvejų fiksuota nebuvo.

„Delfi“ primena, kad Radviliškio ligoninėje nustačius jau 38 užsikrėtimo koronaviruso (COVID-19) atvejus, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pirmadienį kreipėsi į Radviliškio rajono savivaldybę, skubiai prašydamas spręsti klausimą dėl židinio lokalizavimo ir imtis veiksmų, kad kelias infekcijai toliau plisti visame Radviliškyje būtų užkirstas.

Siūlymą nedelsiant sušaukti Radviliškio rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdį NVSC pateikė Radviliškio rajono savivaldybės administracijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)