E. Raasukė „Luminor“ bankui vadovaus iki metų pabaigos, trauktis iš pareigų jis nusprendė prieš kitą „Luminor“ vystymosi etapą, praneša bankas.

E. Raasukė vadovavo tarpvalstybiniam „Luminor“ bankų grupės susijungimui ir restruktūrizavimui, kai banką įsigijo „Blackstone“ vadovaujamas konsorciumas. Jam vadovaujant „Luminor“ regione išleido pirmąsias padengtas obligacijas.

„Manau, kad bankas dabar yra sukūręs tvirtą pagrindą, ant kurio gali kurti ateitį. Dėl to nusprendžiau, kad man yra tinkamas laikas atsistatydinti ir perduoti pareigas tam, kuris turi kompetencijos, reikalingos sėkmingai perkelti „Luminor“ transformaciją į kitą augimo etapą“, – pranešime teigia E. Raasukė.

P. Bosekas anksčiau dirbo Austrijos finansinių paslaugų grupėje „Erste Group“ ir ėjo „Erste“ banko generalinio direktoriaus, grupės vyriausiojo mažmeninės prekybos vadovo pareigas.

„Aš tikiu, kad pasitelkdamas tvirtą verslo sukurtą pagrindą, galime pagreitinti „Luminor“ apsukas ir pagerinti jo pozicijas, kartu teikdami geriausias
bankininkystės paslaugas savo klientams“, – pranešime cituojamas P. Bosekas.

P. Boseko paskyrimą dar turi patvirtinti Europos Centrinis Bankas (ECB).

„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, aptarnaujantis 900 tūkst. klientų ir turintis 2,5 tūkst. darbuotojų. 2020 metų birželio duomenimis, bankas turėjo 15,6 proc. indėlių ir 17,6 proc. paskolų rinkos dalis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)