Sunku vykdyti įsipareigojimus

Remiantis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) informacija, įmonėje „Interscalit“ koronavirusas iš viso buvo nustatytas 40 darbuotojų. Pats įmonės vadovas patikslino, kad šiuo metu teigiamą testo rezultatą turi 29 darbuotojai, kurie visi dirbo vienoje pamainoje.

„Žinome, kad keliems teko gydytis ir ligoninėje, tačiau jų būklė nebuvo sunki. Izoliacijoje yra apie 100 darbuotojų“, – sakė jis bei pridūrė, kad bendrai tokios situacijos niekam nelinkėtų, o ji smarkiai atsiliepusi ir įmonės gamybiniams pajėgumams.

„Negalime vykdyti įsipareigojimų klientams. Džiaugiamės, kad pavyksta dirbti bent su dalimi darbuotojų, kurie neturėjo kontakto su susirgusiais kolegomis.

Marius Rakickas

Nustačius patį pirmą atvejį nuolat bendravome su NVSC atstovais, derinome visas priemones. O jos, iš esmės, pasistengti, kad darbuotojai kuo mažiau kontaktuotų. Tai yra, sureguliuoti žmonių srautus, jų pertraukėles, pasikeitimą darbe taip, kad išvengti kontaktų su kitomis brigadomis. Taip pat, be abejo, ir visos saugumo priemonės bei žmonių informavimas apie situaciją. Tai irgi labai svarbu, kad žmonės žinotų situaciją, nekurtų savų versijų“, – pasakojo jis.

Anot vadovo, nors šiuo metu įmonėje daug koncentruojamasi į darbuotojų srautų atskyrimą bei higieną, dėl izoliuotų ir kartu užsikrėtusių darbuotojų įmonė šiandien dirba vos apie 30 proc. darbuotojų.

„Tačiau jau ruošiamės kitų grįžimui iš izoliacijos, nes baigiasi privalomos izoliacijos laikotarpis. Klientai apie situaciją informuoti. Nors tuo ir nesidžiaugia, bet kol kas į tai žiūri tolerantiškai. Niekas šiuo metu nėra apsaugotas nuo mūsų likimo“, – atvirai sakė M. Rakickas.

Turi numatę scenarijus

Paklaustas, kaip kritusi gamyba bei įmonėje nustatyti koronaviruso atvejai paveikė įmonės gaunamas pajamas, direktorius teigė, kad kol kas į šį klausimą atsakyti dar anksti.

„Atsakymą turėsime kiek vėliau, poveikis dar nesibaigė ir galutinių skaičių dar nėra.

Dalį vėlavimų gal sugebėsime „pasivyti“, bet ir apie tai kalbėti dar anksti“, – tikino jis, tačiau pridūrė, kad įmonė turi sudariusi keletą scenarijų, kas būtų, jei virusas toliau plistų.

„Turime bent keletą scenarijų pagal galimas situacijas ir esame pasiruošę greitai reaguoti į iškylančias grėsmes.

Stengiamės valdyti ir kontroliuoti viską, kas mūsų galioje. Negalime tik valdyti viruso patekimo į įmonę. Pirmoji sklaida pas mus prasidėjo susirgusiems puikiai besijaučiant ir dar
nejaučiant simptomų. O dabar, kaip jau minėjau, matome, kad situacija pradeda stabilizuotis ir galime po truputį grįžti prie įprasto ritmo“, – sakė jis.

Tiesa, kaip užsiminė, bendrovė turi numačiusi, kad jei jai ilgam tektų stabdyti veiklą Lietuvoje, galimai užsakymai būtų perkelti į dukterinę jų įmonę Ukrainoje, tačiau kol kas to daryti nesiruošiama.

Apibendrindamas M. Rakickas patikino, kad kaip ir kitos buvusios krizės, ši įmonę tik sustiprins.

„Nors ir nemaža kaina, bet išmokome daug pamokų ir esame gerokai labiau pasiruošę ateinančiam periodui, kuris tikrai nebus lengvas visoms įmonėms kol virusas bus suvaldytas.

Prieš dešimtmetį buvusi krizė buvo kitokio pobūdžio, bet ji įmonės neparklupdė. Tikime, kad ir koronavirusas to nepadarys. Karantino padariniai mums buvo lengvesni nei ruošėmės. Tai ir ši banga, tikiu, nebus ypatingai sunki“, – atviravo jis.

NVSC penktadienį pranešė dar 1 koronaviruso atvejį registruotą Šiauliuose, siejamas su Šiauliuose veikiančia siuvimo įmone. Šiuo metu registruoti 45 su šiuo židiniu susiję atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)