„Aš galvoju, kad atsiras ir kitų priemonių, kaip mokėjimas už priverstines prastovas. Galbūt tai bus taikoma gidams, kitiems turizmo srityje dirbantiems žmonėms, nes išeina mažas skirtumas, ar žmogus eina į Užimtumo tarnybą ir ten gauna išmokas, ar jam duodamos šiek tiek didesnės išmokos už prastovas, išlaikant jį toje verslo organizacijoje“, – žurnalistams po susitikimo su socialiniais partneriais trečiadienį sakė R. Sinkevičius.

Kalbėdamas apie dotacijas, ministras sakė, kad „pinigai valstybėje turi būti dalijami su atsakomybės lygiu“.

R. Sinkevičius taip pat sakė, kad, įvedus naują 25 atvejų sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų, pagal kurį formuojamas paveiktų šalių sąrašas, situacija pamažu kinta, atsiveria galimybės daugiau keliauti.

„Tai padarius, atsidarė papildomai 8 šalys, į kurias galima keliauti ir grįžus nereikės saviizoliacijos. Čia yra lango prasivėrimas turizmo sektoriui“, – sakė R. Sinkevičius.

Jis taip pat akcentavo, kad kelionių organizatoriams skirtas 15 mln. eurų dydžio paskolų paketas atsiskaityti su klientais.

„Turizmo sektorius turi 15 mln. eurų kreditinę liniją, kur 1 mln. eurų, priklausomai nuo ekonominių rodiklių, gali gauti be užstato“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad Seimas antradienį po pateikimo palaikė siūlymą Civiliniame kodekse vietoj 90 dienų termino, per kurį kelionių organizatoriai su turistais gali atsiskaityti už koronaviruso pandemijos metu atšauktas keliones, įvesti 14 dienų terminą.

Turizmo sektoriaus atstovai kritikuoja šį siūlymą, pasak jų, atsiskaityti su vartotojais per 14 dienų sunkiai įmanoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)