Kaip praneša VTEK, tiriant nustatyta, kad VMI viršininkė šioje institucijoje dirbančiam savo artimam asmeniui įsakymu nustatė didesnį pareiginės algos koeficientą. Tai ji padarė vadovaudamasi neeilinio tarnybinės veiklos vertinimo rezultatais ir atitinkamu jos artimo asmens tiesioginio vadovo siūlymu. VTEK vertinimu, VMI vadovė laiku nesiėmė įstatymu nustatytos pareigos nusišalinti.

Dėl to, kaip teigiama, pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimas vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti (3 straipsnio 1 dalies 2 punktą, 11 straipsnio 1 ir 2 dalis). Tokį sprendimą VTEK priėmė vienbalsiai.

Atsižvelgdama į tyrimo duomenis, VTEK pasiūlė finansų ministrui įgalioti kitą asmenį priimti sprendimus, susijusius su E. Janušienei artimo asmens tarnybos eiga VMI.

„Sutinku su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vertinimo išvada. Viešai esu deklaravusi, jog VMI Atrankos ir paramos audito departamento I skyriaus vyr. specialiste dirba mano sutuoktinio sesuo. Jos, kaip ir bet kurio kito VMI darbuotojo vertinimą atlieka ir koeficientą nustato tiesioginis darbuotojo vadovas – skyriaus vedėjas, todėl mano parašas tvirtinant yra daugiau formalus. Vis dėlto, siekdama, kad ateityje būtų išvengta nesusipratimų dar birželio mėn. pateikiau prašymą finansų ministrui nušalinti mane nuo visų sprendimų susijusių su minėta VMI specialiste. Prašymas yra patenkintas, todėl ateityje tokia klaida nepasikartos“, – sprendimą pakomentavo VMI vadovė Edita Janušienė.

Tyrimas buvo atliktas gauto pranešimo pagrindu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)