Praėjusią savaitę ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka pranešė, kad darbo grupė, vertinusi Valstybinio plėtros banko steigimą, siūlo Vyriausybei kreiptis į Europos Komisiją dėl techninės pagalbos. Gauti ekspertines išvadas iš Europos Komisijos užtruktų apie metus.

„Daugelis valstybių seniai sprendžia verslo kreditavimo prieinamumo problemą, steigdami plėtros bankus, gana stiprias institucijas, kurios labai aiškiai fokusuojasi į tą rinkos nišą, kuri yra atsivėrusi, skatina kreditavimą smulkiam ir vidutiniam verslui. Prezidento nuomone, tikrai būtų galima ieškoti ir greitesnių sprendimų, nelaukti metus. Reikia padaryti kaštų ir naudos analizę, bet tą būtų galima padaryti greičiau“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė Prezidentūros Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas S. Krėpšta.

Tiesa, jis pridūrė, kad dėl mažmeninės bankininkystės reikėtų detalesnės analizės.

S. Krėpšta akcentavo, kad, pagal naujausius duomenis, verslo kreditavimas Lietuvoje yra kritęs 10 proc.

„Blogąja prasme mes išskiriame iš ES valstybių, todėl kad kitose valstybėse turime kreditavimo augimą, kas svarbu verslui pandeminėmis situacijomis“, – sakė Prezidentūros atstovas.

Seimas nutarimu jau buvo Vyriausybę įpareigojęs pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos struktūrinių reformų paramos direktoratu dėl techninės pagalbos Valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)