„Kol kas situacija yra valdoma ir pilnai kontroliuojama, pareiškimus, kurie yra anoje pusėje, vertiname ne tik mes, bet ir kitos institucijos, kiek jos skirtos vidaus vartojimui, kiek į išorę. Grėsmes žinome, kokios gali būti, bet tai būtų pražūtinga pačiai Baltarusijai, jos ekonomikai. Ji taptų praktiškai visiškai neturinti alternatyvų finansavimui nuo Rusijos“, – laidoje „DELFI tema“ sakė S. Skvernelis.

„Mūsų atskiri sektoriai turi galimybę rizikas diversifikuoti. Su geležinkeliais palaikome pilną kontaktą, nematau čia didelės grėsmės. Uosto atskiroms įmonėms būtų problematika, būtų galbūt ir toms įmonėms, kurios turi filialus Baltarusijoje.

Bet ekonominė situacija tokia, kad net ir ta valstybė su savo šiandieninėmis didžiulėmis problemomis, kas susiję su demokratija, žmogaus teisėmis, vis tiek turi galvoti apie savo gyventojus. Tikiuosi, kad jie galvoja ir apie jų gerovę. Žingsnis padarytas, bandymas pakenkti Lietuvai ir Baltijos valstybėms atsisuktų pirmiausia prieš Baltarusijos žmones“, – kalbėjo premjeras.

Laidoje taip pat teirautasi, ar kas žinoma dėl grasinimų nebeįsileisti lietuviškų vilkikų. Anot jo, Vyriausybė sulaukia prieštaringų žinių dėl situacijos Baltarusijoje.

„Detalių nenorėčiau komentuoti, turime įvairių prieštaringų žinių, ateinančių tiek iš įmonių, tiek kitais kanalais. Bet nenorėčiau dabar įnešti sumaišties ir spekuliuoti ta informacija. Oficialių sprendimų nėra, jei jie bus, iš karto rinksimės į Vyriausybės posėdį ir priiminėsime reikalingus sprendimus. Tikrai nepaliksime tų sektorių, kurie susiję, likimo valiai“, – „Delfi“ laidoje sakė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)