Lapkričio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ trčiadienį pabrango 0,26 JAV dolerio, arba 0,26 proc., iki 40,04 JAV dolerio už barelį.

O spalio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies nafta Niujorko prekių biržoje (NYMEX) trečiadienį prekiaujama po 37,24 JAV dolerio už barelį – 0,48 JAV dolerio, arba 1,31 proc. brangiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Dieną prieš tai abiejų rūšių naftos sandorių kainos nukrito iki žemiausio lygio nuo birželio vidurio.

„Nebuvo jokio aiškaus katalizatoriaus šiam pokyčiui, tačiau JAV dolerio stiprėjimas ir akcijų rinkų nuosmukis nepagerino nuotaikos ne tik naftos rinkoje, bet ir visame žaliavų sektoriuje“, – pažymėjo banko ING analitikai, kuriuos pacitavo „S&P Global Platts“.

Remiantis trečiadienį paskelbtais duomenimis, praėjusį mėnesį Kinijoje gamintojų kainos (PPI) krito septintą mėnesį iš eilės – 2 proc. metine išraiška (liepą indeksas sumenko 2,4 procento). Visgi tai buvo mažiausias susitraukimas per pastaruosius penkis mėnesius, o tai rodo nuoseklų šalies ekonomikos atsigavimą, pažymi „Trading Economics“.

Investuotojai taip pat laukia Europos Centrinio Banko (ECB) ketvirtadienio posėdžio rezultatų.

Naftos kainos pastarosiomis dienomis mažėjo dėl kelių neigiamų veiksnių, įskaitant vasaros kelionių automobiliais sezono pabaigą ir pratęstus remonto darbus JAV naftos perdirbimo gamyklose, taip pat mažėjantį Kinijos importą rugpjūčio mėnesį.

Be to, praėjusį savaitgalį „Saudi Aramco“ paskelbė, kad „Arab Light“ rūšies naftos kaina Azijai, didžiausiai Saudo Arabijos valstybinės naftos bendrovės regioninei rinkai, bus mažinama antrą mėnesį iš eilės, 1,4 JAV dolerio už barelį.

„Brent“ naftos kaina nuo rugpjūčio 25 dienos nukrito 13,7 proc., o WTI nuo rugpjūčio 26 dienos prarado 15,8 proc., parodė „S&P Global Platts“ duomenys.

Šią savaitę prekybininkai laukia Amerikos naftos instituto (API) ir JAV energetikos departamento duomenų apie naftos atsargas šalyje, kurie šį kartą bus paskelbti trečiadienį ir ketvirtadienį, atitinkamai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)