„Verslo viešbučiams tikrai reikia labai didelės pagalbos. Kreipėmės į Vyriausybę, ir dabar vyksta diskusijos ir derybos, kad būtų subsidijuoti verslo viešbučiai. Mes prašome 25 proc. nuo visų pernai sumokėtų mokesčių, kas būtų labai skaidru ir paprasta, nes Valstybinėje mokesčių inspekcijoje yra užfiksuoti šitie skaičiai, tai tie, kurie daugiau mokėjo, daugiau ir gautų. Nes mes nematome jokios galimybės išsilaikyti iki kito sezono. Kalbu apie didžiųjų miestų viešbučius“, – Seimo Ekonomikos komitete trečiadienį sakė E. Šiškauskienė.

Pasak jos, Vyriausybei pasiūlyta skirti paramą visiems klasifikuotiems viešbučiams, tai būtų 400 įmonių, kurioms prireiktų 10,5 mln. eurų.

Vyriausybė paprašė dar prafiltruoti ir atmesti kurortus. Tai išeina 102 įmonės ir būtų apie 7 mln. eurų, bet čia būtų verslo viešbučiai, 3–5 žvaigždučių ir didžiuosiuose miestuose. Bet asociacijai skauda už visus, ir tie 10,5 mln. eurų (...) būtų labai didelė pagalba“, – sakė E. Šiškauskienė.

Ji įvardijo, kad viešbučiai prašo subsidiją teikti metus.

„Per tą laiką iš DNR (ekonomikos plano – ELTA) galėtų viešbučiai persitvarkyti. Jeigu būtų skirta turizmui, mes prašome 120 mln. eurų.

Galėtų viešbučiai persitvarkyti per tą laiką, kol stovės tušti“, – sakė asociacijos prezidentė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)