„Liko, kiek liko plenarinių posėdžių šitam Seimui, tai, ką galėtume padaryti maksimaliai, kalbant apie šią kadenciją, turėti realius variantus, paskaičiavimus, pliusus, minusus, rizikas ir galbūt tai pateikti ar šitam dar Seimui, ar kitam, kad nereikėtų šio klausimo vėl ekspertiniu būdu vertinti ir pateikti savo siūlymą, kad reikia daryti taip“, – žurnalistams teigė premjeras.

„Bet supraskime aiškiai ir realiai, kad įgyvendinti per tą likusį laikotarpį būtų pakankamai sudėtinga, nors teisiškai, įstatymiškai tai galima padaryti iki sausio 1 dienos“, – pridūrė S. Skvernelis.

Seimas nutarimu Vyriausybę yra įpareigojęs pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos struktūrinių reformų paramos direktoratu dėl techninės pagalbos Valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.

Planuota, kad Vyriausybei išvados dėl kreipimosi į Europos Komisiją dėl techninės pagalbos steigiant Valstybinį plėtros banką turėjo būti pateiktos iki rugpjūčio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)