Jo ekspertai neneigia, kad Europos Sąjungos ir Rusijos užsienio prekyba jaučia dabartinių sankcijų pasekmes, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

„Tačiau taip pat reikėtų pabrėžti, kad kiekybiniu požiūriu eksportas į Rusiją Vokietijai nėra jau toks svarbus, Vokietija su sankcijų ekonominiu efektu pajėgi susidoroti“, – sakė IWH ekspertas Oliveris Holtemelleris (Oliveris Holtemioleris).

IWH konstatuoja, kad 2019-aisiais Vokietijos eksporto į Rusiją dalis buvo kukliai vienaženklė, ir priklausomai nuo federalinės žemės svyravo nuo 1,5 proc. iki 3 proc., o nuo 2014-ųjų gerokai sumažėjo, bet ne vien tik dėl tuomet Vakarų demokratijų įvestų sankcijų Rusijai dėl jos agresijos prieš Ukrainą.

O. Holtemelleris pabrėžė, jog įplaukos iš naftos eksporto yra pagrindinis Rusijos užsienio valiutos pajamų ir svarbus biudžeto pajamų šaltinis.

„Tolesnis sankcijų Rusijai griežtinimas tikrai bus jaučiamas ekonomiškai, tačiau makroekonominiu požiūriu to įtaka bus gana ribota, taip pat todėl, kad kitos problemos, pavyzdžiui, pandemijos ir „brexit“ padariniai, dabar daugeliui įmonių yra svarbesni“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)