„Priėmimų ir atleidimų balansas birželį-liepą išsiskiria tuo, kad priimtųjų yra reikšmingai daugiau nei atleistųjų, bet įtaką daro sezoniškumas. Padavėjai, pardavėjai buvo tos profesijos, kurios uždarius maitinimo įstaigas nukentėjo labiausiai darbuotojų skaičiaus atžvilgiu. Jie jau atsistato, bet padavėjai, vasara, tas laikas, dar nereikėtų eliminuoti sezoniškumo įtakos, pasakyti, kad tai tvaru.

Dar reikia toliau atidžiai stebėti (situaciją – ELTA)“, – Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdyje sakė J. Varanauskienė, pridurdama, kad sezoniškumo įtaka privačiame sektoriuje šiemet sumenko.
Anot jos, dėl mokesčių atidėjimų per karantiną įsiskolino apie 20 tūkst. įmonių.

„Įmonės turėjo galimybę atidėti įmokas (mokesčių – ELTA) ir per du mėnesius sudaryti sutartis. Sąraše yra 40 tūkst. įmonių. „Sodroje“ tų paveiktų subjektų, kurie realiai sukaupė kokią nors skolą per tą laikotarpį, yra maždaug 19 tūkst. Kitai pusei nereikėjo tokios pagalbos, kaip atidėjimai. Iš tų 19 tūkst. buvo 10 tūkst., kurių susikaupusi skola neviršijo 1 tūkst. eurų. Kalbame apie 10 tūkst. rimtai paveiktų įmonių“, – teigė J. Varanauskienė.

„Sodros“ vadovės vertinimu, pandemijos paveiktų įmonių pajamų augimas jau siekia nepaveiktų įmonių augimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)