„Lankytojų srautai po truputėlį rugsėjo link su didesniu naujų filmų atėjimu šiek tiek pasitaisė. Tiesą sakant, nuo pat atsidarymo birželio pradžioje gyvenome, išgyvenimu net nepavadinsi, nes su 2 metrų distancijos ribojimu ir realiai filmų nebuvimu, jų išsikilnojimu tolyn ir tas mūsų trečias ketvirtis buvo tragiškas.

Kiek galėjome, tempėme ir su valstybės pagalba nė vieno darbuotojo nei per karantiną, nei visą vasarą neatleidinėjome, bandėme žiūrėti, kaip bus rudenį. Bet matome, kad ne kažin ką geriau. Geriausiu atveju yra 40 proc. apkrova, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. O vasarą buvo 15-20 proc. apkrova“, – Eltai sakė G. Plytnikas.

Dėl šių priežasčių, pasak įmonės vadovo, nuspręsta mažinti darbuotojų skaičių.

„Matydami, kokia yra reali situacija ir kad iki naujų metų velnias žino, kas čia laukia, kalbu apie ribojimus, ir matydami, koks yra tiekimo srautas, nusprendėme kalbėtis su darbuotojais, rasti supratimą. Nėra taip, kad mes sumąstėme ir atleidome. Tai buvo darbas žmogiškas, su kiekvienu individualiai kalbamasi. Tai buvo sunkus sprendimas, bet jis buvo priimtas, mes jiems negalime suteikti tiek darbo, kiek galėjome suteikti prieš metus“, – teigė G. Plytnikas.

Jis teigė, kad kitais metais kino rinkoje tikimasi pagyvėjimo.

„Baimės iš žmonių, žiūrovų nejaučiame, bet jei vietoje 100 galime sodinti 15-20 kurį laiką, tai matematika nekokia. Nesakyčiau, kad nuotaikos labai blogos, netgi dėkingas esu tiems kino tiekėjams, kurie išlaikė kino filmus tinklelyje ir rugsėjį turime tokių, kurie žiūrovus traukia. Į naujus metus žvelgiame pozityviai“, – sakė jis, pridurdamas, kad apie 60 proc. filmų premjerų persikėlė į kitus metus.

„Galbūt mūsų didžioji privilegija, kad per pastarąjį dešimtmetį lietuviškas kinas sustiprėjo, eina žiūrovai į jį, ir mes turime alternatyvą. Tai nesame tokioje beviltiškoje situacijoje, kaip amerikiečiai, nes jų kinas tragiškoje situacijoje atsidūrė“, – pridūrė G. Plytnikas.

Liepos mėnesio „Sodros“ duomenimis, „Forum Cinemas OU“ Lietuvos filialas turėjo 142 apdraustus darbuotojus.

Kiek anksčiau ELTA skelbė, kad kino centras „Multikino“ dėl kritusių lankytojų srautų atleidžia septynis darbuotojus.

„Atleidžiame šiuo metu septynis darbuotojus, kadangi mūsų pardavimai, kino teatrai neatsigavo, 70 proc. kritimas, o kai kuriomis savaitėmis buvo ir 80 proc. Tiesiog mes negalime laikyti tiek darbuotojų. Matome, kad lankomumas neatsigaus ir žiemą gal bus dar sunkiau, tai buvo nuspręsta mažinti darbuotojų skaičių tuo pagrindu“, – sakė Kino centro direktorė Donata Glėbė.

Kino centro atstovė vylėsi, kad ateityje daugiau darbuotojų neteks atleisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)