A. Merkel sulaukė didelio spaudimo iš savo partijos narių, pasisakančių už „Nord Stream 2“ dujotiekio tiesimo stabdymą. Šiuo metu nutiesta jau daugiau nei 90 proc. dujotiekio, numatyta, kad veikti dujotiekis pradės nuo 2021 m. pradžios.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas teigė, kad Rusija privalo padėti išsiaiškinti A. Navalno apnuodijimo aplinkybes, priešingu atveju Vokietija sustabdys paramą „Nord Stream 2“. Pastarasis H. Maaso komentaras buvo paskelbtas sekmadienį.

Pirmadienį paklaustas, ar A. Merkel sutinka su H. Maaso nuomone, kanclerės atstovas S. Seibertas sakė: „Kanclerė sutinka su užsienio reikalų ministro išsakytomis pastabomis.“

Toks kanclerės komentaras parodė, kad yra galimybė, jog ji imsis veiksmų dėl dujotiekio, kurio tiesimą anksčiau rėmė.

Tačiau S. Seibertas taip pat pabrėžė, kad kol kas dar per anksti spręsti, ar Rusijai dėl A. Navalno apnuodijimo reikėtų įvesti sankcijų.

A. Navalnas, vienas geriausiai žinomų Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, prastai pasijuto skrydžio metu praėjusį mėnesį. Vokietija praėjusią savaitę paskelbė nustačiusi, kad jis buvo apnuodytas „Novičiok“ grupei priklausančia nervus paralyžiuojančia medžiaga. Manoma, kad nuodų buvo įdėta į arbatą, kurią A. Navalnas gėrė Tomsko oro uoste.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)