Kaip praneša „Scorify“, sektoriaus darbuotojų skaičius per metus išaugo 6 proc. – šiuo metu nevalstybinėse mokyklose dirba daugiau nei 2300 darbuotojų.

Įvertinus 2019 m. finansines ataskaitas pateikusias nevalstybines mokyklas, daugiausiai pajamų pernai metais gavo Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje – jos viršijo 4,5 mln. Eur.

Antroje vietoje – Karalienės Mortos mokykla su 4,1 mln. Eur pajamomis, šių metų liepos mėnesio duomenimis, ši mokykla yra įdarbinusi ir daugiausiai darbuotojų – 146.

Trečia pagal pajamas tarp privačių mokyklų buvo Vilniaus tarptautinė mokykla su 3,3 mln. Eur pajamų. Ši mokykla taip pat moka didžiausius atlyginimus savo darbuotojams – vidutinis atlyginimas šioje mokslo įstaigoje liepos mėnesį siekė 2475 Eur.

Toliau sąraše pagal didžiausias 2019 m. pajamas rikiuojasi Vilniaus tarptautinis prancūzų licėjus bei Klaipėdos licėjus. Tarp 20 didžiausių pagal pajamas nevalstybinių mokyklų, sparčiausiai pernai metais augo „Erudito“ licėjaus pajamos – mokykla gavo 66 proc. daugiau pajamų palyginti su 2018 m.

„Daugiausiai didžiuosiuose miestuose veikiančios nevalstybinės mokyklos sulaukia vis daugiau susidomėjimo – tai rodo ir jų pajamų, ir darbuotojų skaičiaus augimas. Tėvams, išleidžiantiems savo vaikus į privačias mokyklas, labai svarbus tampa tų mokyklų stabilumas ir jų veiklos tęstinumas, –nevalstybinių mokyklų rezultatus komentuoja duomenų analitikos bendrovės „Scorify“ vadovas Žilvinas Milerius. – Įvertinant lankstesnį ugdymo procesą bei greitesnį prisitaikymą prie kintančių pandemijos sąlygų, ir prognozuojant, kad ekonomikos augimas atgaus pernai metais įgautą trajektoriją tikėtina, kad viruso poveikis turės menką įtaką nevalstybinių mokyklų pajamoms, o šis sektoriaus toliau sėkmingai augs“.

Visų dvidešimties didžiausių nevalstybinių mokyklų pajamos 2019 m. augo, tik keturių mokyklų veiklos rezultatas metų pabaigoje buvo neigiamas – penkiolika uždirbo ikimokestinio pelno, viena mokykla pelno neuždirbo, bet neturėjo ir nuostolių.

Didžiausią ikimokestinį pelną pernai metais uždirbo Karalienės Mortos mokykla su 0,91 mln. Eur, toliau rikiuojasi Vilniaus tarptautinė mokykla su 0,44 mln. Eur bei „Saulės“ privati gimnazija su 0,36 mln. Eur ikimokestinio pelno.

Atkreiptinas dėmesys, kad tik trijų mokyklų teisinė forma yra uždaroji akcinė bendrovė, visos kitos yra viešosios įstaigos. Penkios mokyklos iš dvidešimtuko yra religinės pakraipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)