„Jis nebebus teikiamas (Vyriausybei – BNS), bus teikiami kiti siūlymai“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė jis.

„Kol kas dar neturime suformuluotų aiškių siūlymų. Labiausiai tikėtina, kad bus siūloma nustatyti tam tikrą plotą vienam asmeniui, kuris lankosi įstaigoje, ir tas plotas turėtų būti skaičiuojamas tai vietai, kur žmonės būna ir leidžia laiką. (...) Bet kol tai nėra siūloma, tai tik preliminarus siūlymas“, – teigė A. Veryga.

Ministras priduria, kad kol kas minties apie atidarymo laiko ribojimą naktiniuose klubuose ir baruose buvo atsisakyta, kadangi Vyriausybė šiam pasiūlymui nepritarė.

„Vyriausybė jam (siūlymui trumpinti viešojo maitinimo įstaigų darbo laiką – ELTA) nepritarė, tai šiuo metu jis ir nebebus teikiamas. (...) Buvo pasiūlyta pritaikyti kitas priemones, o jeigu tos kitos priemonės neveiktų, tada grįžti prie laiko ribojimo. Dar kol kas nėra priimtos tos kitos priemonės“, – kalbėjo ministras.

Vyriausybė trečiadienį nepritarė siūlymui apriboti kavinių, klubų ir kazino darbo laiką. Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad bus einama kitu keliu – numatoma nustatyti griežtesnius saugumo reikalavimus, įskaitant žmonių skaičiaus ribojimą.