Kaip rašoma išplatintame pranešime spaudai, siekdama veiklos efektyvumo didinimo ir produktų kokybės gerinimo bendrovė svarsto galimybes statyti naują sunkaus naftos likučio perdirbimo įrenginį.

Ekonomikos ministro patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad ministrai teigiamai įvertino bendrovės planus, be to, aptarė galimybes, kaip valstybė galėtų prisidėti prie tokio projekto vystymo.

„Orlen Lietuva“ turi planų investuoti į naują projektą Lietuvoje ir tikrai nemažą projektą, jie planuotų pastatyti naftos likučio perdirbimo įrenginius. Nežinau apie kokią sumą eina kalba, bet tai yra šimtai milijonų eurų“, – BNS teigė E. Butkutė-Lazdauskienė.

Daugiau detalių ji pakomentuoti kol kas negalėjo.

„Mes teigimai vertiname šią naftos perdirbimo įmonės iniciatyvą ir pritariame, kad toks projektas Lietuvoje galėtų būti vystomas. „PKN Orlen“ nuo pat įsikūrimo Lietuvoje pradžios rimtai žiūrėjo į savo investicijas, į Lietuvos naftos perdirbimo produktų gamyklos modernizaciją. Tokie planai yra sveikintini“, – pranešime spaudai cituojamas ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Ministro nuomone, Vyriausybė savo ruožtu galėtų svarstyti, kaip prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo.

„Jei vis tik „Orlen Lietuva“ projektą apsispręstų vykdyti, mes galėtume galvoti, kaip pagerinti šalies infrastruktūrą, kad projektas būtų sėkmingai įgyvendintas ir kartu prisidėtų prie Lietuvos ekonomikos konkurencingumo. Kol kas nekalbame apie apimtis, tačiau derėtų svarstyti, kokiomis lėšomis tą infrastruktūrą galėtume gerinti – optimaliai išnaudojant tiek ES, tiek valstybės lėšas“, – sako R.Sinkevičius.

Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ „Mažeikių naftą“ įsigijo 2006 metais. Bendrovė teigia, kad nuo to laiko jos investicijos siekia beveik 4 mlrd. JAV dolerių.