Šią savaitę pasibaigus kvietimui, paraiškas pateikė 35 savivaldybės ir jų įmonės, praneša Energetikos ministerija.

„Daugiau nei pusė savivaldybių išsakė poreikį atnaujinti ir modernizuoti gatvių apšvietimą miestuose ir rajonuose ir tai rodo, kad turėsime didelį progresą ir proveržį šioje srityje“, – pranešime sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Pasak jo, gatvių apšvietimo modernizavimas prisidės ne tik prie elektros taupymo ir didesnio apšvietimo miestuose ir rajonuose, bet ir prie ekonomikos skatinimo, nes jau artimiausiu metu savivaldybėse prasidės gatvių apšvietimo projektų įgyvendinimas.

Šiam kvietimui buvo numatyta 12 mln. eurų, tačiau priemonei sulaukus didelio susidomėjimo, kreiptasi į Finansų ministeriją, kad būtų skirtas papildomas finansavimas visoms kvietimo kriterijus atitinkančioms paraiškoms finansuoti.

Gatvių apšvietimo sistemoms atnaujinti paraiškos pateiktos ir sistemas atnaujinti planuojama Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestuose bei rajonuose, taip pat Druskininkuose, Visagine, Šilalėje, Trakuose ir kitur.

Šiuo metu pasirašytos trys finansavimo sutartys, pagal kurias Klaipėdos rajono, Kretingos rajono ir Kazlų Rūdos savivaldybėms skirtas daugiau nei 1,5 mln. eurų finansavimas. Projektus planuojama įgyvendinti vidutiniškai per dvejus metus.

Iki pusės projekto vertės finansuojama, jei galutinės energijos sąnaudos sumažės bent 40 procentų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)