„Teigiama naujiena yra tai, kad pastaruoju metu Lietuvoje fiksuojamas naujų susirgimų Covid-19 virusu šuolis visai nesumažino Lietuvos gyventojų apsipirkimų apetito. Pavyzdžiui, naujausi „Google“ duomenys apie Lietuvos gyventojų mobilumą rodo, kad rugpjūčio 24-28 dienomis gyventojų srautas į prekybos tinklus buvo tik 9 proc. mažesnis nei baziniu laikotarpiu, sausio 3 – vasario 6 dienomis, o Lietuvos gyventojų srautas į maisto ir farmacijos parduotuves buvo 28 proc. didesnis nei prieš karantino režimo įvedimą“, – teigė ekonomistas.

„Abiem atvejais tai yra geriausias gyventojų srautų rezultatas nuo pat karantino režimo įvedimo Lietuvoje – o tai reiškia, kad šiuo metu šalies gyventojų srautas į prekybos tinklus ir parduotuves yra didžiausias nuo pat karantino režimo įvedimo pradžios“, – sakė A. Izgorodinas.

Anot ekonomisto, rugpjūtį veikiausiai bus galima stebėti tolesnį vidaus vartojimo atsigavimą Lietuvoje.

„Kita vertus, yra ir viena neigiama naujiena – naujausi gyventojų mobilumo duomenys rodo, kad pastaruoju metu sumažėjo Lietuvos gyventojų srautas į biurus. Pavyzdžiui, rugpjūčio 24-28 dienomis šalies gyventojų srautas į biurus buvo 28 proc. mažesnis nei baziniu laikotarpiu, o tai yra prasčiausias rezultatas nuo pat gegužės vidurio.

Tačiau vėl pradėjęs mažėti Lietuvos gyventojų srautas į biurus gali turėti tiesioginės neigiamos įtakos restoranų ir kavinių rezultatams rudenį – retesnis žmonių apsilankymas biuruose reiškia ir mažesnę dienos pietų paklausą“, – kalbėjo A. Izgorodinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)