Anot Registrų centro IT centro vadovo Manto Rameikos, dalis prižiūrimų sistemų buvo kurtos daugiau kaip prieš dešimtmetį ir nebeatitinka poreikių.

„Reaguodami į tai ieškome techninių ir programinių sprendimų, kurie užtikrintų stabilų sistemų veikimą“, – pranešime sakė M. Rameika.

Anot jo, stotys bus skirtos pagrindinių registrų duomenų bazių serveriams, aptarnaujantiems pagrindinius registrus – NT, juridinių asmenų, adresų registrus, taip pat informacines sistemas – antstolių ir NT sandorių viešąją elektroninę paslaugą.

Sutartis sudaryta su įrangos tiekėja „Santa Monica Networks“, pagal ją per artimiausią mėnesį Registrų centrą turėtų pasiekti ir būti įrengtos trys naujos tarnybinės stotys

Anot įmonės, naujos tarnybinės stotys užtikrins stabilią pagrindinių Registrų centro duomenų bazių serverių veiklą ir padės efektyviau suvaldyti nuolat augančius duomenų srautus.

Liepos viduryje lietaus vandeniui užliejus Registrų centro serverinę V. Kudirkos gatvėje, daugiau kaip savaitę neveikė e.sveikatos sistema, buvo sutrikusi notarų, kai kurių bankų bei kitų įstaigų veikla.