„Iš viso beveik milijonui gyventojų išmokėta apie 180 mln. eurų. Tiems gyventojams, kurie pensijas ar kitas socialinio draudimo išmokas pradės gauti rugsėjo mėnesį arba vėliau, vienkartinė išmoka bus išmokama tą patį mėnesį, bet ne vėliau kaip šių metų gruodį“, – Eltai teigė „Sodros“ Komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis.

Užimtumo tarnybos atstovė Milda Jankauskienė nurodė, kad 148,7 tūkst. asmenų išmokėta darbo paieškos išmokų už 16,035 mln. eurų.

Teisę gauti vienkartinę 200 eurų išmoką turi visi gaunantys socialinio draudimo senatvės pensiją, išankstinę senatvės pensiją ar senatvės pensiją neįgaliajam, netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjai, asmenys, gaunantys našlių ir našlaičių bei maitintojo netekimo pensijas.

Ji taip pat skiriama ištarnauto laiko pensijos ar kompensacijos už ypatingas darbo sąlygas gavėjams bei gaunantiems įvairių rūšių šalpos pensijas ir socialinę pensiją, taip pat žmonėms, kurie gauna pensijas iš užsienio valstybių pagal Lietuvos tarptautines sutartis.

Darbo paieškos išmoka priklauso kiekvienam Užimtumo tarnyboje registruotam bedarbiui. Ji siekia 42 arba 200 eurų: mažesnė – tiems, kurie gauna įprastą nedarbo socialinio draudimo išmoką, didesnė – negaunantiems nedarbo išmokos. Ši papildoma parama yra bendro priemonių paketo, skirto sušvelninti COVID–19 ir karantino pasekmes, dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)