Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad, šalyje blogėjant epidemiologinei situacijai, kitą savaitę Vyriausybei bus pateiktas siūlymas riboti šių įstaigų darbo laiką iki 24 valandos.

Barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka Eltai sakė, kad jei šis siūlymas bus priimtas, naktiniai klubai bus priversti užsidaryti, o barai, jo vertinimu, praras 70 proc. pardavimų.
Jis piktinasi, kad toks siūlymas yra nepagrįstas.

„Daugiausia pažeidimų rasta ne naktiniuose baruose, ne naktiniuose klubuose. Mus tikrino, jokių pažeidimų nerasta. Lietuvoje nė vieno židinio nėra buvę naktiniame klube arba naktiniame bare. Viskas buvo terasose, spektaklyje, tik viename bare „Bardakas“ (koronavirusu užsikrėtė – ELTA) du žmonės“, – kalbėjo asociacijos vadovas.

R. Pranka taip pat tikino, kad naktinių pasilinksminimų įstaigos ir taip imasi papildomų apsaugos priemonių: papildomai samdo apsaugą, prižiūri, kad tarp žmonių būtų laikomasi atstumų.

„Naktiniai klubai įleidžia perpus mažiau žmonių, vienas žmogus išeina, vienas įeina. Turime visa aibę kontrolės (priemonių – ELTA), bet jie to negirdi“, – sakė R. Pranka.

Tuo metu Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sakė, kad ministerija įsiklausė į restoranų siūlymus dėl darbo laiko.

„Mes ir prašėme ministro, kad laikas būtų iki 24 val. ir netrumpintų iki 22 ar 23 val. Tai tikrai labai ačiū, išgirdo. (...) Restoranams tai tinka“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.

Ji taip pat akcentavo, kad restoranai yra pasiryžę laikytis ir griežtesnių apsaugos priemonių tam, kad darbo laikas nebūtų trumpinamas iki 22 ar 23 valandos.

„Vakar kalbėjome su ministru ir prašėme, kad su mumis paderintų, nes mes ir griežtesnių, bet įgyvendinamų priemonių galime sugalvoti“, – sakė E. Šiškauskienė.

Kiek anksčiau penktadienį A. Veryga ragino verslus pasiruošti šiam sprendimui, nes, jo teigimu, „mažai tikėtina, kad jis būtų nepriimtas.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)