Tai BNS patvirtino pats V. Andrejevas.

„Mano pasirinkimą prisijungti prie šios įmonės komandos lėmė tai, kad „Biseris“ yra inovatyvi įmonė dirbanti saugaus eismo srityje (...), be to, lėmė ir perspektyva vystyti veiklą naujose rinkose, nes „Biseris“ dirba tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Sieksiu didinti jos veiklos efektyvumą ir prisidėsiu prie eismo saugos gerinimo keliuose“, – BNS teigė rugsėjo 1-ąją „Biseriui“ pradedantis vadovauti V. Andrejevas.

Paklaustas, ar jo pasirinkimas nepažeis Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo, pagal kurį jis vienerius metus negalėtų dirbti įmonėje, jeigu pastaruosius vienerius metus tiesiogiai svarstė ar priėmė su jos veikla susijusius sprendimus, V. Andrejevas sakė, kad pagal įstatymą privalės tik nusišalinti nuo įmonės atstovavimo Kelių direkcijoje.

„Biseris“ nuolat dalyvauja Kelių direkcijos skelbiamuose konkursuose, o dėl vieno jų – šiemet skelbto valstybinių kelių ženklinimo visoje Lietuvoje – šiuo metu bylinėjasi teisme.

Buvęs kelių direkcijos vadovas tikino, kad jis per pastaruosius metus nepriėmė jokių su „Biserio“ veikla susijusių sprendimų, nekontroliavo ir neprižiūrėjo įmonės, neskyrė jai finansavimo, neturėjo su ja jokių turtinių reikalų, todėl jam taikomas tik vienas įstatymo punktas – jis negalės atstovauti „Biseriui“ buvusioje darbovietėje.

„Biseris“ pastaruoju metu nelaimėjo jokių konkursų Kelių direkcijos, niekas manęs su mano principais negalės apkaltinti, kad aš neva dariau kažkokią įtaką, kad jie gautų užsakymų (...). Įstatymai yra, aš jų paisiau ir paisysiu, absoliučiai ramus jaučiuosi ir nepažeidžiu nė vieno įstatymo. Vienintelis dalykas, kuris man yra ribojamas – aš negaliu ateiti į Kelių direkciją per ateinančius metus ir atstovauti įmonei, nes galiu daryti poveikį savo buvusiems darbuotojams“, – kalbėjo V. Andrejevas.

V. Andrejevas iš Kelių direkcijos vadovo posto atleistas liepos 3-ąją, nukeliant atleidimo datą iki rugpjūčio 31 dienos. Iki tol jam mokama alga, be to, jam išmokėta dviejų mėnesių išeitinė kompensacija.

Anksčiau žadėjęs sprendimą jį atleisti skųsti teismui, dabar V. Andrejevas sakė to nedarysiąs.

„Biseriui“ nuo pernai rugsėjo vadovavo Nedas Karklius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)