Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) rugpjūčio 13 dienos atsisakė priimti „Achemos“ skundą dėl Apeliacinio teismo gegužės 7 dienos sprendimo – teismas tuomet atmetė „Achemos“ pretenziją „Litgrid“ ir paliko nepakeistą 2019 metų balandžio 1 dienos Vilniaus apygardos teismo nutartį.

„Šiuo atveju kasacinio skundo argumentais nepagrindžiama, jog egzistuoja teisinis pagrindas peržiūrėti bylą kasacine tvarka“, – rašoma LAT nutartyje.

Ginčas kilo po to, kai 2013 metų balandį sutriko elektros tiekimas „Achemai“ – įmonė dėl jo kaltino „Litgrid“ ir „Tetą“, tačiau pastarosios teigė, kad incidentas įvyko „Achemai“ neatjungus diferencinės apsaugos – tai padaryti įmonė privalėjo.

„Achema“ teismams teigė, kad „Litgrid“ ir „Tetas“ pradėjo tinklo bandymus ir išjungė gamyklos elektros įrenginį nesuderinę paraiškų su „Achema“, be to, anot įmonės, nebuvo atsižvelgta į Kauno technologijos universiteto (KTU) ekspertų atliktą ekspertizę.

Tačiau Apeliacinis teismas pabrėžė, kad „Achemos“ atstovai pažįsta KTU ekspertus, o pastarieji teismo posėdyje pripažino, jog dokumente yra techninių klaidų, broko ir netikslumų.

Pirmosios instancijos teismas aukštesnę galią turinčiu dokumentu pripažino Valstybinės energetikos inspekcijos surašytą aktą, kurio išvados buvo priešingos KTU ekspertų išvadoms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)