„Šiek tiek pakoreguota tvarka dėl savitarnos viešbučiuose ir furšetų metu, kadangi tikrai daug buvo tokių nusiskundimų ar prašymų dėl įvairių renginių. Tai ta tvarka šiek tiek pakoreguota, leidus tą savitarną, bet nustačius griežtas taisykles, kad būtų valdomi srautai, kad žmonės nesusigrūstų vienu metu, kad nebūtų būriuojamasi ir laikomasi kitų reikalavimų dėl indų uždengimo“, – kalbėjo A. Veryga.

Operacijų vadovo pasirašytame dokumente numatoma, kad maitinimas gali būti organizuojamas savitarnos principu (kai maistą įsideda patys lankytojai), jei laikomasi šių reikalavimų:

  • lankytojai maitinami pagal sudarytą grafiką ir tam tikrą laiką, siekiant užtikrinti nustatytų atstumo tarp žmonių ir stalų reikalavimų laikymąsi (bent 1 metro atstumą tarp žmonių ir 2 metrų atstumą tarp stalų);
  • užtikrinama, kad lankytojams būtų pakankamai dezinfekcinių, taip pat asmens apsaugos priemonių;
  • bendro naudojimo reikmenis, įrangą ir stalo įrankius lankytojai liečia tik vienkartinėmis pirštinėmis;
  • savitarnos stalas apsaugos nuo taršos per orą – indai turi turėti dangčius arba skydelius, arba atskirti sienelėmis, arba maistas fasuojamas porcijomis, arba maistą įdeda restorano darbuotojas.

Keičiamasis teisės aktas iki šiol draudė viešojo maitinimo įstaigoms taikyti savitarnos principą ir lankytojams patiems įsidėti maisto. Tačiau, kaip rašoma pranešime, tai sukeldavo nepatogumų viešbučių, furšetų ir panašaus maitinimo tipo organizavimo sektoriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)