Sutartis pasirašyta tarp VP grupės alternatyvių investicijų įmonės „Carson“ ir „Carrefour“ antrinės bendrovės Ispanijoje.

Planuojama, kad gavus priežiūros institucijų leidimus, sandoris bus užbaigtas 2021-ųjų pradžioje, pranešė „Vilniaus prekyba“.

Pasak „Carson“ valdybos nario Jurgio Gabrieliaus Rudgalvio, „Supersol“ pastaruoju metu sėkmingai pertvarkyta, dėl to išaugo jos klientų srautai.

Anot pranešimo, 2019-ųjų pabaigoje „Supersol“ valdė 173 parduotuves Andalūzijos ir Madrido regionuose, jos pajamos siekė 477 mln. eurų pajamų, ji užėmė apie 1 proc. Ispanijos mažmeninės prekybos rinkos.

Pasitraukdama iš Ispanijos rinkos, „Carson“ taip pat parduoda „Supersol“ parduotuves kaip nekilnojamo turto objektus bei įmonę „Cashdiplo“, kuri valdo 27 didmenos parduotuves Ispanijos žemyninėje dalyje ir Kanarų salose.

„Vilniaus prekybos“ grupė „Supersol“ tinklą 2012 metais įsigijo iš Ispanijos tinklo „Dinosol“, tais pačiais metais ji įsigijo ir „Cashdiplo“.

2019 metais pranešta, kad „Supersol“ valdymas perleistas Liuksemburgo bendrovei „Carson“, netiesiogiai priklausančiai didžiausiam „Vilniaus prekybos“ akcininkui Nerijui Numai (buvusiam Numavičiui), taip pat Vladui Numavičiui, Ignui Staskevičiui, Mindaugui Marcinkevičiui ir Mindaugui Bagdonavičiui.

„Supersol“ vadovas Vygintas Šapokas tuomet dienraščiui „Verslo žinios“ teigė, kad „Supersol“ ir „Maxima grupė“ nusprendė nebendradarbiauti abipusiu sutarimu, nes nutarė sutelkti visą dėmesį į plėtrą Lenkijoje, kur 2018 metais buvo įsigytas „Stokrotkos“ tinklas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)