Vilniaus apygardos teismas trečiadienį pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir uždraudė CPO LT pasirašyti sutartį su „Telia Lietuva“ dėl mobiliojo ryšio paslaugų „Sodrai“ ir Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centrui.

„Bitės“ verslo klientų segmento vadovas Aurimas Kapočius sako, kad nugalėtoju konkursuose buvo pripažintas sąlygas pažeidęs dalyvis.

„Akivaizdu, jog tai klaida ir toks konkursas negali būti tęsiamas. Taip pat labai svarbu suprasti, jog minusinės kainos siūlymas viešuosiuose pirkimuose apskritai nepriimtinas, nes užkerta kelią skaidrumui“, – pranešime sakė A. Kapočius.

„Bitė“ taip pat yra pateikusį ieškinį ir dėl CPO LT skelbto mobiliojo ryšio konkurso Lietuvos paštui. Šį konkursą laimėjo „Tele2“.

„Bitė“ tvirtina, kad pačios CPO LT taisyklės draudžia konkursuose pateikti neigiamos reikšmės kainas. Bendrovė mano, kad konkurso laimėtojai pateikė pasiūlymus išskirtinėmis sąlygomis, arba net įsilaužė į CPO LT sistemas tam, kad pateiktų neigiamą kainą ir taip laimėtų konkursą.

Anot „Bitės“, ji teismui yra pateikusi vaizdinius įrodymus, jog Lietuvos paštui skirtų mobiliojo ryšio paslaugų pirkime nebuvo galima įvesti neigiamos kainos.

Savo ruožtu „Telia Lietuvos“ verslo klientų vadovas Danielius Karpovičius pirmadienį BNS teigė, kad bendrovė irgi nepritaria neigiamų pasiūlymų praktikai.

Pasak jo, norint išvengti atvejų, kuomet laimi pasiūlymas su minusine kaina, į preliminarią sutartį reikia įtraukti ir ekonominio naudingumo bei kokybinius parametrus.

Anot „Bitės“, iki šiol per pastaruosius aštuonerius metus daugiau nei 2,5 tūkst. CPO LT konkursų nelaimėjo nė vienas pasiūlymas su neigiama kaina.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)