S. Skvernelio teigimu, dėl barų ir kavinių darbo laiko ir sąlygų buvo diskutuojama šiandien COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto posėdyje.

„Buvo svarstoma, diskutuojama šiuo klausimu. Manau, kad restoranams, kavinėms darbo laiko ribojimas bus minimalus arba praktiškai jų nepalies.

Kalbant dėl naktinių klubų, klausimas aštresnis, buvo dar kartą pasiūlyta, kad būtų susitikta su sektoriaus atstovais, kad nebūtų sprendimas priimtas, o šiandien arba rytoj vykdyti reikėtų, kad būtų tinkamas laikas pasiruošimui ir apsisprendimui, ką toliau daryti. Užtikrinti saugias sąlygas, kalbant apie naktinius klubus, yra sunkiai įmanoma. Tie sprendimai vienokiu ar kitokiu atveju bus padaryti, kas liečia naktinius klubus“, – teigė jis.

Anksčiau šią savaitę sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad savaitgalį buvo stebima, kaip sekasi viešojo maitinimo įstaigoms, kurios veikia naktį, laikytis reikalavimų. Buvo fiksuojami pažeidimai ir aptarinėjami tolesni reikalavimai šioms įstaigoms.

„Jau ir prieš tai buvo keli siūlymai nuskambėję, jie dar yra neformalūs, buvo ir antra valanda nakties siūlyta, ir dvylikta, buvo ministrų, kas siūlė dešimtą valandą. Vyriausybė apsispręs. Mano nuomone, logikos pradėti leisti tą naktinę veiklą turbūt nėra, jei neleisti, tai neleisti jos visai. Dauguma, matyt, pradeda veikti nuo 22 valandos. Aišku, reikia įvertinti, kad žmonės susirenka į šeimų šventes, kažkokius kitus pasibuvimus“, – sako A. Veryga.

Paklaustas, ar toks darbo laiko trumpinimas nepadarytų labai didelės žalos verslui, A. Veryga tikino, kad taip būtų daroma, kad nereikėtų uždarinėti dar daugiau sektorių.

„Sunku man būtų vertinti, ar tai būtų šiam verslui tiek paveiku, kad jiems tektų užsidaryti arba atleisti darbuotojus. Suprantu, kad yra tokių įstaigų, kurios specializuojasi būtent tam naktiniam darbui, yra ir tokių, kurios dirba dieną, o naktį pakeičia pobūdį – visokių yra. Taip pat gali būti visokių istorijų, jeigu laikas būtų apribotas, bet supraskime, kad net jeigu būtų apsispręsta riboti darbo laiką, tai būtų padaryta tik dėl to, kad neišsijungtų dar didesnis sektorių skaičius“, – kalbėjo ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)