Ataskaitoje, kurią trečiadienį svarstys Vyriausybė, rašoma, kad didžiausia pažanga pasiekta pagal žmogiškojo kapitalo bei ekonominės infrastruktūros investavimo kryptis – išmokėta jau atitinkamai 4,3 proc. (32,4 mln. eurų) bei 3,2 proc. (65,2 mln. eurų) planuotų lėšų.

Daugiausia lėšų yra išmokėjusios Susisiekimo (63 mln. eurų) bei Socialinės apsaugos ir darbo (25 mln. eurų) ministerijos.

Plano priemonėms jau skirta 4,562 mlrd. eurų, o nepaskirstyta 1,615 mlrd. eurų. Pradėjus įgyvendinti planą, į jį anksčiau įtrauktoms investicijoms buvo skirta 4,1 mlrd. eurų, tuo metu 2,2 mlrd. eurų – naujos investicijos.

6,3 mlrd. eurų vertės plane numatyti penki prioritetai – žmogiškasis kapitalas, skaitmeninė ekonomika ir verslas, inovacijos ir moksliniai tyrimai, ekonominė infrastruktūra bei klimato kaita ir energetika. Plano įgyvendinimo laikotarpis – nuo šių metų liepos iki kitų metų gruodžio pabaigos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)