„Vyriausybė ir praėjusią savaitę, prieš savaitgalį, apie tai svarstė. Kaip žinote, buvo aktyviau stebima, kaip sekasi viešojo maitinimo įstaigoms, kurios veikia naktį, kaip sekėsi laikytis reikalavimų. Buvo fiksuojami pažeidimai, buvo aptarinėjami keli galimi variantai.

Buvo siūloma iki antros valandos nakties, iki dvyliktos ar dešimtos, bet kaip bus, spręs Vyriausybė“, – sako A. Veryga.

Paklaustas, ar toks darbo laiko trumpinimas nepadarytų labai didelės žalos verslui, A. Veryga tikino, kad taip būtų daroma, kad nereikėtų uždarinėti dar daugiau sektorių.

„Sunku man būtų vertinti, ar tai būtų šiam verslui tiek paveiku, kad jiems tektų užsidaryti arba atleisti darbuotojus. Suprantu, kad yra tokių įstaigų, kurios specializuojasi būtent tam naktiniam darbui, yra ir tokių, kurios dirba dieną, o naktį pakeičia pobūdį – visokių yra. Taip pat gali būti visokių istorijų, jeigu laikas būtų apribotas, bet supraskime, kad net jeigu būtų apsispręsta riboti darbo laiką, tai būtų padaryta tik dėl to, kad neišsijungtų dar didesnis sektorių skaičius“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, bus siekiama surasti sprendimą, kuris netrukdytų atskirų pasibuvimo atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)