Sausį 137 valstybės susitarė iki šių metų pabaigos sudaryti sandorį dėl tarptautinių technologijų bendrovių apmokestinimo, vadovaujant Paryžiuje įsikūrusiai Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO).
Tačiau deryboms dėl tarptautinės apmokestinimo sistemos ėmė priešintis Jungtinės Valstijos.

O. Scholzo teigimu, šiuo metu ES pirmininkaujanti Vokietija dėl skaitmeninio ir minimalaus mokesčio sieks susiderėti per ateinančius kelis mėnesius.

„Šiuo momentu esu pakankamai užtikrintas, kad tarptautiniu lygmeniu galime pasiekti susitarimą dėl projekto, apimančio abu šiuos klausimus“, – ministras sakė kasmetiniame susitikime su savo kolegomis iš kitų vokiškai kalbančių Europos šalių.

Didelių Europos valstybių teigimu, vadinamoji GAFA grupė, kuriai priklauso „Google“, „Apple“, „Facebook“ ir „Amazon“, nesąžiningai naudojasi mokesčių taisyklėmis vadinamuosiuose mokesčių rojuose ir vyriausybėms nesumoka didelių sumų mokesčių.

Prancūzija, Didžioji Britanija, Ispanija, Italija ir daug kitų valstybių atskirai jau taiko skaitmeninius mokesčius didžiausioms skaitmeninėms bendrovėms.

JAV pareigūnai tokius žingsnius vadina diskriminuojančiais Amerikos bendroves ir tvirtina, kad bet kokie nauji mokesčiai turėtų būti paskiriami tik platesniu mastu persvarsčius tarptautines mokesčių taisykles.