„Aš manau, kad viskas vyksta neblogu tempu. Taip, mes reiškiame iniciatyvą taip pat paspartinti sinchronizacijos projektą ir tikrai šitoje vietoje, išskyrus tam tikrus klausimus, susijusius su (baltarusiškos – ELTA) elektros energijos nepirkimu, „Rail Baltica“, „Via Baltica“ ir kiti projektai tiek Lenkijos, tiek Baltijos valstybių mastu vyksta pakankamai sėkmingai“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, antradienį atsiimdamas žuvusio Lenkijos vadovo Lecho Kaczynskio vardo „Prometėjo“ apdovanojimą, teigė besiviliantis, kad minėti projektai vyks sparčiau.

„Ar galiu tikėtis dar savo akimis pamatyti Vilnių ir Varšuvą jungiantį greitkelį, o Baltijos šalių energetikos sistemas pilnai integruotas į europinius tinklus. Suprantu, yra planai, projektai, konkursai, finansavimo modeliai, bet jiems derinti mes išeikvojame tiek laiko ir energijos, kad kelio gale jaučiame ne džiaugsmą, ne norą susiimti ir pagaliau užbaigti paskutinį etapą, o didelį nuovargį“, – antradienį sakė V. Adamkus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)