„Į prievolę mokėti mokesčius žiūrime labai rimtai, sumokame mums priklausančius mokesčius visose rinkose, kuriose veikiame ir glaudžiai bendradarbiaujame su mokesčių administratoriais visame pasaulyje, kad užtikrintume visų atitinkamų mokesčių įstatymų laikymąsi ir išspręstume bet kokius kilusius ginčus“, – pranešime teigė „Facebook France“ atstovas.

Pranešime teigiama, kad nuo 2018 m. „Facebook“ pakeitė savo pardavimų struktūrą taip, kad „pajamos iš reklamos Prancūzijoje būtų registruotos šioje šalyje“.

„Šiemet sumokėsime 8,46 mln. eurų pajamų mokesčio, beveik 50 proc. daugiau nei pernai. Taip pat sutarėme su mokesčių institucijomis dėl 2009–2018 metų, pagal susitarimą sumokėsime 106 mln. eurų“, – sakoma pranešime.

Didžiosios ES šalys teigia, kad vadinamoji GAFA grupė – „Google“, „Apple“, „Facebook“ ir „Amazon“ – piktnaudžiauja mokesčių įstatymais ir deklaruoja pajamas lengvatinio apmokestinimo šalyse, taip išvengdamos mokesčių tose šalyse, kur buvo gautos pajamos.

Tokia Prancūzijos ir kelių kitų šalių pozicija sukėlė nesutarimus su JAV, kurie baigėsi tuo, kad Vašingtonas įvedė muitus 1,3 mlrd. dolerių vertės prancūziškų prekių importui.

Mokesčius vadinamiesiems interneto milžinams yra įvedusios Prancūzija, Jungtinė Karalystė, Ispanija, Italija ir kitos Europos šalys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)