„Įvyko aiškus pasidalinimas: kurortai ir didieji miestai. Didžiuosiuose miestuose srautas sumažėjo apie 80-90 proc., Druskininkuose taip pat sumažėjo, tik šiek tiek mažiau, nes Druskininkai labiau priklausomi nuo užsieniečių nei Birštonas. Taip ir pasiskirstė visa rinka, bet panašiai ir tikėjomės“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.


Anot jos, šiemet labiau nukentėjo žemesnio segmento viešbučiai.


„Didieji ir naujieji viešbučiai numetė kainas ir žmonės rinkosi labiau už patrauklią kainą 4-5 žvaigždučių viešbučius, ką sau šiaip neleistų. Tai labiau nukentėjo 2-3 žvaigždučių viešbučiai, kaip bebūtų keista, didžiuosiuose miestuose. Be abejo, labai suklestėjo kaimo turizmo sodybos ir gamtoje esantys viešbučiai, SPA, jie irgi gana gerai gyveno šį sezoną“, – teigė E. Šiškauskienė.


Asociacijos prezidentė teigė su nerimu laukianti rudens.


„Su nerimu laukiame rudens, nes pradės vaikai eiti į mokyklą, o mūsų pagrindiniai turistai yra latviai ir lietuviai. Tai labai nerimas ima dėl rugsėjo, nes rugpjūčio pabaigoje žmonės jau ruošiasi mokykloms, studentai – universitetams. Žiūrėsime, kokia situacija bus ir su nuotoliniu darbu, kiek galės lietuviai sau leisti pabūti gamtoje, sanatorijose ar poilsio namuose“, – sakė ji.


„Bet situacija labai kelia nerimą didžiuosiuose miestuose, verslo viešbučiams yra katastrofiška, nes artėja šildymo sezonas ir iki kito sezono nematome jokių prošvaisčių“, – pridūrė E. Šiškauskienė.


Pasak Statistikos departamento, antrąjį ketvirtį turistų iš užsienio apgyvendinta 47,4 tūkst., arba 91,3 proc. mažiau, šalies gyventojų – 260,8 tūkst., arba 52,9 proc. mažiau nei prieš metus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)