Vašingtone įsikūręs plėtros bankas anksčiau prognozavo, kad dėl COVID-19 pandemijos žemiau skurdo ribos atsidurs 60 mln. žmonių, tačiau naujos prognozės rodo, kad skurstančių žmonių skaičius gali išaugti 70–100 mln. žmonių. Šis skaičius dar gali augti, jei pandemija užsitęs ilgai, įspėjo D. Malpassas.

Taigi, teigė jis, kreditoriai turi sumažinti skurdžiai gyvenančių šalių skolas ir imtis platesnių priemonių, o ne tik atidėti skolos grąžinimo terminus, interviu naujienų agentūrai AFP sakė D. Malpassas.

Net ir atidėjus skolos grąžinimo terminus, nemažai šalių turės restruktūrizuoti savo skolą, sakė D. Malpassas.

„Pažeidžiamumas dėl skolų yra didelis, todėl labai svarbu sulaukti šviesos tunelio gale, kad galėtų ateiti nauji investuotojai“, – tikino Pasaulio banko vadovas.

Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalys jau įsipareigojo sustabdyti skurdžiausių pasaulio šalių skolų grąžinimą iki šių metų pabaigos, o dėl pandemijos, kuri pražudė beveik 800 tūkst. žmonių pasaulyje, vis pasigirsta raginimų skolų grąžinimą perkelti iki kitų metų pabaigos.

Vis dėlto, tvirtino D. Malpassas, to nepakaks, nes dėl ekonomikos nuosmukio skurdžios šalys vis dar negalės grąžinti susikaupusių skolų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)