„Įvertinusi kandidato turimą patirtį, kompetenciją ir motyvaciją, valdyba nusprendė Dainių Vilčinską skirti VIVA vadovu. Tikimės, kad artimiausiu metu jam pradėjus eiti pareigas Paramos verslui fondo darbai įgaus naują pagreitį“, – pranešime sakė VIVA valdybos pirmininkas Normantas Marius Dvareckas.

D. Vilčinskas 19 metų dirbo Lietuvos „Swedbank“, pastaruoju metu ėjo Verslo bankininkystės vadovo Baltijos šalims pareigas, buvo šio banko valdybos narys.

„Jungdamasis prie fonde suburtos profesionalų komandos tikiu, kad mano turima ilgametė darbo finansų sektoriuje patirtis ir žinios apie Lietuvos verslą leis sparčiai ir efektyviai organizuoti fondo veiklą“, – tvirtino D. Vilčinskas.

Jo teigimu, artimiausi prioritetai, siekiant sėkmingos fondo darbo pradžios, yra suburti stiprią organizacinę fondo komandą, pristatyti verslui skaidrius fondo lėšų panaudojimo principus ir pradėti realų finansinės pagalbos dėl koronaviruso sukeltos krizės nukentėjusioms įmonėms skirstymą. Ilgesniuoju laikotarpiu, be valstybės investuojamų lėšų, bus siekiama į fondą pritraukti privačių investicijų ir užtikrinti patrauklią grąžą.

Paramos verslui fondo tikslas – padėti koronaviruso COVID-19 sukeltos krizės paveiktoms vidutinėms ir didelėms Lietuvoje veikiančioms įmonėms, kurių veiklos nutraukimas gali turėti reikšmingų socialinių ir ekonominių pasekmių. Numatoma, kad fondas veiks kaip komanditinė ūkinė bendrija, kurią įsteigs „Valstybės investicinis kapitalas“ ir VIVA. Pastarosios kapitalui iš valstybės biudžeto ketinama skirti 1 mln. eurų.

EK gegužę pritarė Lietuvos valstybės pagalbos schemai, kuri leis pritraukti iki 1 mlrd. eurų vertės investicijų į vidutines ir dideles įmones, nukentėjusias dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio.

Vyriausybė pradžioje investuos 100 mln. eurų ir garantuos iki 400 mln. eurų vertės obligacijų, kurios bus išleistos papildomoms lėšoms į fondą surinkti. Tikimasi, kad dar 500 mln. eurų bus pritraukta į fondą iš privačių investuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)